

Välkommen till Säkerhetskryssningen som lättar ankar den 29 augusti!
Konferensens tema är Panorama infosäk 2021, vilket ger dig en bred överblick över det IT-landskap av ständiga hot, nya tekniker och valbara möjligheter som utgör allas vår vardag i säkerhetsarbetet.
Säkerhetskryssningen samlar varje år några av Sveriges och Nordens främsta experter inom IT- och informationssäkerhet och årets konferens är inget undantag. Under 48 timmar på Östersjön bjuder vi på en rad aktuella seminarier med framstående experter inom IT- och informationssäkerhet och ett givande nätverkande där du möter kollegor från såväl offentlig som privat sektor.
Fullbokat. Välkommen nästa gång!
Program
Kryssningsmoderator
Nathaly Bodell, Säkerhetsrådgivare och Senior Cybersäkerhetsspecialist på ATEA
Panelsamtal: Mål och medel för en säker digitalisering av Sverige – vad behöver vi göra?
Anne-Marie Eklund Löwinder, CISO, Internetstiftelsen, med gäster Lena Lindgren Schelin, GD, Integritetsskyddsmyndighetens (IMY), Darja Isaksson, GD, Vinnova, och Anna Eriksson, GD, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG)
I princip all form av affärs- och tjänsteutveckling är digital idag, oavsett om det handlar om smarta städer, transporter, myndighetsutövning, handel eller hälso- och sjukvård, bara för att nämna några exempel. En framgångsrik digitalisering av samhället kräver att vi gör den på ett säkert sätt. Helt enkelt för att fel och brister kan få väldigt allvarliga konsekvenser. Den ökade frekvensen av framgångsrika cyberattacker riskerar att skada förtroendet för digitala lösningar och därmed hämma digitaliseringen i samhället. Hur ska vi angripa problemet? Här får vi lyssna på en panel med representanter för reglering, innovationer och digitalisering och deras syn på hur vi tillsammans kan hitta bra och framkomliga vägar.
State Of The Net
Mikko Hyppönen, Security & Privacy Expert på datasäkerhetsföretaget F-Secure.
Dagens digitala landskap, 2021 är inte 1991
Patrik Fältström, Teknik- och Säkerhetsskyddschef, Netnod
1991 var antalet till Internet anslutna datorer mycket få. Det fanns ingen web, ingen social media, och inga antagonister. De som använde Internet hade alla samma mål, det skulle fungera, och de flesta kände varandra. Idag, 2021, ser världen helt annorlunda ut. Patrik kommer peka på några av de större förändringarna som skett, och varför inte 2021 ens är som 2001.
Europeiska cybersäkerhetsakten – överblick och konsekvenser
Dag Ströman, tillförordnad chef på FMV för Inspektionen för cybersäkerhetscertifiering ICC
Den s k cybersäkerhetsakten definierar bl a ett ramverk för hur s k ordningar för certifiering av cybersäkerhet kan etableras inom EU. Detta föredrag ger överblick över processen för hur certifieringsordningar etableras, beskriver arbetsgrupper som är involverade, ger en introduktion till de tre certifieringsordningar (IT-produkter, molntjänster och 5G) som håller på att utvecklas, ger en inblick i hur tillsynsarbetet kan ske i Sverige, samt gör ett försök att förutse hur cybersäkerhetscertifieringar inom EU kan påverka cybersäkerhetsarbetet i framtiden.
Är 2021 döden för amerikanska molntjänster?
Patrik Jonasson, VD och grundare, IT-säkerhetsbolaget
16 juli 2020 fattade EU-domstolen beslut om ”Schrems II-domen” som inte lämnat någon som arbetar med dataskydd oberörd. Hösten 2020 påbörjades en pan-europeisk granskning av Google Analytics. Vad hände där? Går det överhuvudtaget att använda tjänster från amerikanska leverantörer nu? Patrik berättar vad som hänt nu, drygt ett år senare. Hur påverkar domen en organisations outsourcingstrategi och hur viktigt är det egentligen med digital suveränitet?
God informationssäkerhetskultur - en förutsättning för att lyckas integrera informationssäkerhetsarbetet i verksamheten
Tobias Ander, CISO, Örebro Kommun
Informationssäkerhetskultur, är inte det bara utbildning av medarbetare? Räcker det inte med att vara certifierad för att ha en god informationssäkerhet i sin organisation? Tobias berättar om vikten av att arbeta med informationssäkerhetskultur i sin organisation.
Föredraget avslutas med en workshop, där deltagarna får pröva att aktivt arbeta med sin informationssäkerhetskultur.
Säkerhetsstandarder - what´s in it for me?
Jan Branzell, Veriscan Security AB och Martin Bergling, RISE
Uppfinn inte hjulet! Skaffa istället kunskap om vilka standarder som finns, och förstå hur du kan använda dem, både i din strategiska planering och i ditt dagliga säkerhetsarbete. Föredraget ger en översikt av standarder inom IT- och informationssäkerhet, och bra tips om var du kan söka mer information om standarder, såväl för att för att bygga tekniska lösningar som för att skapa bra rutiner i det dagliga arbetet.
Informationssäkerhet i framtidens AI-samhälle
Åsa Schwarz, författare, säkerhetskrönikör och IT-säkerhetskonsult, Knowit
Åsa beskriver de nya riskerna som AI medför, som t ex system som medvetet eller av misstag blir farliga. Hon tar även upp hur AI kan cementera orättvisor i samhället och hur system kan manipuleras. Men det finns strategiska initiativ inom området och åtgärder som kan genomföras redan nu.
Ny europeisk säkerhetsstandard för molntjänster
Anders Jonson, Senior Advisor Cyber Security & GDPR Expert, SecureAppbox
Genom Cybersecurity Strategy har EU utmanat övriga världen och reglerat internet. Hela världen känner idag till GDPR men den sista av de tre förordningarna, Cybersecurity Act är kanske den som kommer betyda mest för vår egen IT-industri. Genom att skapa en tydlig gemensam säkerhetsstandard under Digital Single Market skapas förutsättningar för en ny europeisk jättemarknad som vi kan kalla "hemma-marknad". Presentation kommer också ta upp hur detta påverkar Hyperscalers som Amazon, Microsoft och Google.
Ny hotbild kräver nya krav. Så hanterar du skyddsvärd information i enlighet med nya säkerhetsskyddslagen
Mikael Andersson, försäljningschef, Tutus Data
Verksamheten kräver idag en effektiv hantering och ett flexibelt verksamhetsstöd av känslig information. I det här passet visar vi på krav och lösningar för din organisation, för att skydda säkerhetsklassade uppgifter inom både offentlig och privat sektor.
- NY TALARE -
Personalsäkerhet - en viktig del för att möta dagens hybrida hot
Carolina Angelis, säkerhetsrådgivare och medgrundare av Truesec Human Threat Intelligence med med tjugo års erfarenhet från den civila och militära underrättelsetjänsten
Metoderna för att bedriva spionage är inte längre enbart tekniska eller mänskliga utan en hybrid av båda. När den mänskliga faktorn allt oftare exploateras blir personalsäkerheten ännu viktigare, då konsekvenserna av en felrekrytering kan bli förödande. Hur säkerställer vi att den som anställs eller anlitas är lojal och pålitlig? Hur kan vi identifiera eventuella sårbarheter? Och hur gör främmande makt för att rekrytera agenter eller spioner, någon på insidan?
Med reservation för förändringar i programmet
Upplägg
Pris från 4.395 kr i egen hytt.
I priset ingår hela konferensprogrammet ombord, två luncher, två frukostar, två middagar och kaffebufféer samt boende i vald hyttkategori. Du har ca fyra timmar på egen hand i Helsingfors.
Vi ses i Värtahamnen, Stockholm för incheckning kl 10.30 söndag den 29 augusti och Säkerhetskryssningen avslutas med en lätt lunch ombord kl 12.00 tisdag den 31 augusti.
Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer i vårt arbete med planeringen av Säkerhetskryssningen och har ett bra samarbete med Silja Line och Björcks resor för att kunna erbjuda ett säkert arrangemang.
Så tyckte tre deltagare om Säkerhetskryssningen 2019:
Kalasbra! Ångrar bara att jag inte åkt tidigare!
Mycket givande. Mycket av det som togs upp, kommer jag att använda.
Otroligt positivt! Väldigt bra mix av både deltagare och ämnen/talare
Välkommen ombord!
Anna-Karin Brusquini & Martin Bergling, arrangörer
Genom att anmäla dig godkänner du hur våra verksamheter behandlar dina personuppgifter
Anmäl dig här