Svenska myndigheter spenderar runt 46,5 miljarder kronor på informationsteknologi varje år. En del av dessa medel går till e-förvaltning, eller digitalisering, med ett uttalat syfte att förenkla för medborgarna och skapa en öppnare och mer effektiv förvaltning. Sådana ambitioner är dock förknippade med samma höga risker som traditionellt associeras med implementering av informationssystem, med skillnaden att komplexiteten skalas upp på grund av offentlig sektors unika egenskaper; många intressenter och organisationer som är inblandade i och påverkas av resultaten.
Min forskning utforskar nyttor och beslutsfattande i relation till digitalisering av svensk offentlig sektor.
Ur innehållet:
• Vad är en nytta?
• Vilka risker påverkar nyttorealisering?
• Vilka möjligheter kan värde- och beslutsteori bidra med i sammanhanget?
Leif Sundberg är doktorand på avdelningen för Informationssystem och teknologi vid Mittuniversitetet. Våren 2017 försvarar Leif sin licentiatavhandling med titeln "Public Values and Decision Making in the Swedish e-Government Context."
Vårens tema i Dataföreningen Sundsvalls seminarier är Digitalisering!
Sista anmälningsdag är onsdag 5 april! Vi har tyvärr svårt att ta eftersläntare efter detta datum då Kyrkans Hus beställer catering och det inte finns någon möjlighet att öka upp antalet efter sista anmälningsdag.
Välkommen!
Anmäl dig här
Fel: Kontaktformulär hittades inte.