

Incidenthantering är mycket mer än en plan i en pärm – det är en levande process som sätts på prov när det oväntade händer.
Under denna Säkerhetsfredag fördjupar vi oss i hur organisationer kan bygga robusta och flexibla incidenthanteringsförmågor som inte bara fungerar i teorin, utan också håller i verkliga krislägen.
Incidenthantering: På papper och i verkligheten
Patricia Lindén, Stadium
Föreläsningen kommer handla om incidenthantering som en kontinuerlig process som kräver fortlöpande förbättring och anpassning för att hantera och minimera företagsrisker.
Genom att väva samman teoretiska ramverk med praktiska erfarenheter från många år i säkerhetsbranschen, syftar presentationen till att ge deltagarna både djupare insikter och konkreta verktyg att ta med sig hem till sina egna verksamheter.
Det är ofta först efter att något inträffat som de mest värdefulla lärdomarna uppstår – då processens brister blir tydliga och möjligheter till utveckling framkommer. Tyvärr är det inte en fråga om om nästa incident inträffar, utan när.
Kriswebb – utmanande leverans för enkel kommunikation
Isak Asp, Tech & Security Lead, Infrastructure, Sitevision
När en kris inträffar måste kommunikationen vara enkel, snabb och tillgänglig – oavsett hur den ordinarie IT-miljön påverkas. Därför har Sitevision utvecklat en kriswebb som levereras som en fristående tjänst, helt oberoende av den egna SaaS-plattformen Sitevision Cloud.
I detta föredrag berättar Isak Asp om varför behovet uppstod, hur lösningen är utformad och vad som är viktigt att tänka på före, under och efter att en kriswebb tas i bruk.
Dataräddning – vad är viktigt i en incidenthanteringsplan och vad kan räddas efter en ransomwareattack
Åke Ljungqvist, Ibas Ontrack
- Att vara förberedd och veta vem som gör vad, vilka åtgärder man ska vidta och vilken ordning när IT-system kraschar är helt avgörande för att lyckas med en snabb och kvalitativ dataåterställning.
Ovärderliga punkter till en incidenthanteringsplan baserat på över 25 års personlig erfarenhet av att hjälpa tusentals nödställda efter incidenter.
- Dataräddning efter ransomwareattacker. Är det ens möjligt och var går gränsen?
Beskrivning av lämpliga åtgärder – både före och efter attacken.
Patricia Lindén, IT Security Manager på Stadium
Patricia Lindén är IT Security Manager på Stadium och ansvarar för det operativa arbetet inom IT-säkerhet. Säkerhetsarbetet inom handeln täcker hela kedjan, från kontoret där design och inköp sker, via lagret, till dess att produkterna når kunden. Arbetet innefattar inte bara tillämpningen av definierade regelverk och lagkrav, utan även ett systematiskt och riskbaserat tillvägagångssätt, där Patricia särskilt brinner för att höja säkerhetsmedvetenheten hos medarbetarna.
Isak Asp, Tech & Security Lead, Infrastructure på Sitevision
Isak ansvarar för teknik- och säkerhetsarbetet på Sitevision, med särskilt fokus på infrastrukturen som levererar tusentals webbplatser – inklusive 75 % av Sveriges kommuner och 30 % av myndigheterna.
Åke Ljungqvist, ansvarig för Ibas Ontrack Sverige
Åke Ljungqvist är ansvarig för Ibas Ontracks verksamhet i Sverige. Sedan 1999 har han arbetat med företagets dataräddnings- och raderingstjänster. Han har en bred, unik kunskap om var gränsen för dataräddning går och har hållit många utbildningar i ämnet både från ett tekniskt och administrativt perspektiv. LinkedIn
Anmäl dig här
Genom att anmäla dig godkänner du hur våra verksamheter behandlar dina personuppgifter.