Hur bygger vi för den ofödda generationen?
En interaktiv upplevelse med inslag av co-creation
De framtida generationerna behöver en trygg värld att leva i, en gigantisk världsgemensam utmaning. Förutsatt att världen finns kvar för kommande världsmedborgare, så är sannolikheten stor att de inte skiljer på den virtuella och den verkliga världen. Hur tänker White arkitekter, Sveriges största arkitektkontor, kring detta och hur vill de bidra till ett samhälle för ofödda generationer?
Samhällsbyggnadsbranschen sägs stå inför sitt största paradigmskifte hittills i och med digitaliseringen och möjligheterna med nya verktyg och nya arbetssätt som BIM och visionen om att skapa det obrutna informationsflödet i samhällsbyggandets processer.
Vårens tema ”Digitalisering och automatisering av samhällsbyggnadsprocessen” i nätverket Framtidens Smarta Samhälle belyser några av de spännande initiativ och aktiviteter som pågår och som inte minst kan vara kritiska för att bygga och förvalta ”framtidens smarta stad” smart.
Vid vårt andra temamöte välkomnar vi Nina Borgström, chef för Digital Design & BIM på White Arkitekter. Så här beskriver Nina själv agendan för mötet:
"Jag siktar på att övergripande och utifrån riktiga projekt och erfarenheter konkretisera viktiga arbetssätt, teknologier och programvaror som BIM, computational design, IPD (Integrated Project Delivery) samt evidensbaserad design.
Men som den yogalärare jag är kommer ett stort fokus vara på det holistiska och humana perspektivet. Jag delar med mig av erfarenheter och tankar kring vad som krävs för att hantera de disruptiva förändringarna i samhället och på ett företag som White.
Vi har dessutom identifierat en del utmaningar som vi hoppas få hjälp att lösa! Utmaningar som kräver att många olika typer av människor bidrar utifrån sina respektive perspektiv. Kom därför förberedd på att bidra med lösningar på gemensamma utmaningar och såklart höra hur Sveriges största arkitektkontor tänker kring digitalisering.”
Kontakta gärna samordnande nätverksledare vid frågor:
Ann-Marie Rosendahl, 070–555 05 52, Ann-Marie.Rosendahl@telia.com
Välkommen!
Anmäl dig här
Fel: Kontaktformulär hittades inte.