Vi avrundar årets Säkerhetsfredagar med två aktuella och spännande föreläsningar med två säkerhetsprofiler
- 13.00-13.45 Cyberkriminalitet – kan man ens skydda sig?, Jan Olsson, Polisen
- 13.45-14.00 Fikapaus
- 14.00-14.45 Jultomtens AI-äventyr: När Cyber-Spionage Hotar Julens Magi, Hanna Linderstål, Earhart AB
- 14.45-15.30 Glöggmingel
Cyberkriminalitet – kan man ens skydda sig?
För varje dag som går publiceras nya och alltmer avancerade cyberattacker. Snart sagt alla företag och organisationer har haft attacker från cyberkriminella och många vet inte ens om det. I en värld som uppmålas mer och mer som ett pågående Armageddon undrar man om det ens finns möjligheter att skydda sig och sin verksamhet. Svaret är att det är enkelt att minska riskerna för ett angrepp rejält och skademinimera vid fullbordad attack avsevärt. Vad konsekvenserna är av cyberbrottsligheten, vilka som ligger bakom, vad polisen och andra aktörer gör och vad som närmar sig med stormsteg gällande nya Modus Operandi är några av de saker jag tänker föreläsa om, vi ses då.
Jultomtens AI-äventyr: När Cyber-Spionage Hotar Julens Magi
-en scenarioföreläsning som tar avstamp i framtidens virtuella hotbilder och digitala krigsföring, paketerad i ett lättsamt format där Tomten och hans alver får möta 2030.
Så använder jultomten AI
- Presentleverans med drönare: Jultomten använder AI-styrda drönare för att leverera julklappar snabbare och mer effektivt, särskilt till avlägsna platser.
- AI-driven önskelista: Med hjälp av AI kan Jultomten analysera barnens önskelistor och förutsäga vad de vill ha baserat på trender och tidigare önskningar.
- Smart logistik: AI hjälper Jultomten att optimera sin rutt för att säkerställa att han besöker alla hem på den snabbaste och mest bränsleeffektiva vägen.
- Virtuell verkstad: AI-assistenter hjälper nissarna i tomteverkstaden att tillverka leksaker snabbare och med högre precision.
- Övervakning av snälla och stygga listan: AI-algoritmer analyserar barnens beteende under året för att hjälpa Jultomten att avgöra vem som varit snäll och vem som behöver förbättra sig.
- Interaktiv kommunikation: Genom AI-drivna chatbots kan barn skicka sina önskelistor direkt till Jultomten och få personliga svar.
Men tomten får problem med spionage…En föreläsning i tomtekostym som framtidsspanar om eSpionagets utveckling.
Jan Olsson, Kriminalkommissarie och verksamhetsledare, Noa (Nationella Operativa Avdelningen), SC3 (Swedish Cybercrime Centre)/ Nationellt It-Brottscentrum Jan Olsson har mer än 30 års erfarenhet som polis och är en nationellt erkänd expert inom cyberkriminalitet och internetrelaterad brottslighet. Med en bakgrund som en av grundarna av Nationellt Bedrägericentrum och nuvarande roll på Swedish CyberCrime Center (SC3) inom Noa, arbetar han med förebyggande insatser och utveckling av polisens IT-brottsbekämpning. Jan är en uppskattad föreläsare internationellt och deltar i globala polissamarbeten genom Europol, Interpol och ENISA, där han representerar Sverige i strategiska och preventiva frågor. Han är också aktiv i internationella Private-Public-Partnerships och styrelsemedlem i ECCFI och MRC:s Law Enforcement Commission. Med tusentals intervjuer i media och erkännanden för sitt arbete, inklusive ”Årets Säkerhetsprofil 2022”, fortsätter Jan att driva viktiga diskussioner om säkerhetsarbete och digitaliseringens konsekvenser på både nationell och internationell nivå.
Hanna Linderstål, VD, Business Protection Specialist, Earhart Business Protection Agency Hanna Linderstål är grundare av Earhart Business Protection Agency och har hedrats med titeln Årets Säkerhetsprofil 2024. Hon är ordförande för Task group Cybersecurity inom The International Telecommunication Union (ITU), en FN-specialiserad agentur för informations- och kommunikationsteknologier. Dessutom är Hanna Europarådgivare för XRSI, X Reality Safety Intelligence, en tankesmedja baserad i Silicon Valley, och hennes arbete med en rapport om biometrisk data har presenterats för EU och integrerats i AI Act. Hon har också bidragit till att starta en universitetsutbildning i Bangladesh som fokuserar på informationspåverkan för journalister. Under det senaste året har Hanna föreläst vid flera framstående evenemang, inklusive EU:s ekonomiska och sociala kommitté, Global Datacloud Conference, Hybrid COE NATO wargame, och Friends of Europe's fredskonferens. På fritiden tjänar hon som vice ordförande för Psyopsförbundet, en frivilligorganisation under försvarsutbildarna.
Anmäl dig här
Med tillgång till Meet & Learn är detta evenemang gratis.
Utan Meet & Learn betalar du: 195 kr inkl. moms.
Efter kontroll av aktivt Meet&Learn skickas du vidare till (eventuell) betalning och anmälningsformuläret. Du kan betala med kort, faktura eller banköverföring.
Genom att anmäla dig godkänner du hur våra verksamheter behandlar dina personuppgifter.
Paysonfaktura
Betalningsvillkor är 14 dagar och
fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger. Ingen fakturaavgift tillkommer. För att betala mot
PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som
genomförs vid köpet.
Läs mer om vilkoren för PaysonFaktura.