Hur kan blockkedjan tillämpas för att skapa affärsvärden och verksamhetsnytta? Nu är det äntligen dags för Blockchain Startup #2 där vi tar upp tre exempel på tillämpningar av blockkedjor.
Under våren 2017 seminarieserien Blockchain Startup som dissekerar exempel på nya tillämpningar, förklarar tekniken bakom blockkedjan och testar att använda den tillsammans Blockchain Startup leds av Christoffer De Geer, Marketing Manager på XBT Provider och nätverksledare för DF Stockholms nätverk Blockchain.
Som deltagare kommer du lära dig hur:
- Tekniken bakom blockkedjan fungerar
- Aktörer skapar affärsvärden med en blockkedja
- Du kan testa tekniken i praktiken
Genom att analysera exempel från verkligheten kan du bättre förstå hur och om din verksamhet kan skapa värde med denna teknik. Alla som vill börja använda blockkedjor är välkomna. Och alla frågor är välkomna. Tillsammans kommer vi att skingra dimman, testa i workshopar och utveckla vår kompetens.
Agenda för Blockchain Startup #2 den 15 september:
Det första seminariet i Blockchain Startup ägnade vi åt att genomlysa Bitcoin och andra kryptovalutor samt du lagrar och handlar med dem. Det här mötet tar upp tre exempel på tillämpningar av blockkedjor.
- R3 och den möjliga e-kronan
Vilka planer har de etablerade finansiella institutionerna? R3 är ett konsortium med 70-talet banker som medlemmar. E-kronan är ett tänkt kryptovaluta utgiven av Riksbanken. - Gnosis
Nu ska du kunna tjäna pengar på att förutse framtiden, baserat på Ethereums blockkedja - Maecenas
En blockchain-driven marknadsplats där du ska kunna köpa andelar i exklusiv konst
På vilka sätt är initiativen nyskapande? Hur uppstår värde? Varför behövs en blockkedja? Hade de lika väl kunnat implementerats med en vanlig databas?
Praktisk info
Datum: 15 september 2017
Tid: 13.30-17.00 (kaffe med fika ingår)
Plats: F7, Fleminggatan 7, Stockholm
Kostnad: Gratis för dig med Meet&Learn kompetens, för övriga är kostnaden 650 kr inkl moms.
Betalningsinformation
Seminarieserien ingår för medlemmar i Dataföreningen med Meet&Learn kompetenspaket. Är du inte medlem i Dataföreningen eller har Read&Learn är seminarieavgiften 650 kr inkl moms. Du betalar enkelt med kortbetalning via anmälningssidan för eventet. Observera att anmälan är bindande.
Välkommen!
Anmäl dig här
Fel: Kontaktformulär hittades inte.