KONFERENS Den populära konferensen Sundsvall 42 genomförs för 27:e gången och i år invigs den av IT-minister Mehmet Kaplan den 13 oktober. Som tidigare år har Dataföreningen värdskap över ett seminariespår.
I fjol nådde Sundsvall42 sitt högsta nöjd-kund-index hittills. Det har fått konferensen att satsa på ett utökat program 2015 och man adderar en delkonferens om gamification.
– Vi ser att väldigt mycket intressant händer inom gamification. I år sätter vi särskilt fokus på kopplingen mot utbildningssektorn, och jag vågar sticka ut hakan och säga att vi arrangerar höstens mest spännande konferens på det området, säger Lars Persson Skandevall, VD för arrangören Bron.
Totalt bjuder konferensen på minst 72 seminarier. Klart är också att IT-minister, Mehmet Kaplan inviger årets konferens.
– Han har en intecknat program, men tyckte att Sundsvall42 verkar så spännande att han vill komma och det är vi väldigt glada för, berättar Lars.
Förutom Kaplan finns ytterligare tre huvudtalare: författare och Augustpristagare Bea Uusma, social entreprenören Leo Razzak och Stig Wiklund mental coach till bland andra längdstjärnan Johan Olsson.
– Vi är en nationell och regional mötesplats med fokus på IT, ledarskap och digitalisering. Här kan man bilda nya nätverk och skaffa sig ny kunskap. Efter fjolårets höga betyg känns det roligt och rätt att utveckla konferensen ytterligare, avslutar Lars Persson Skandevall.
Under Dataföreningens seminariespår IT i samhället fokuserar man på tre övergripande ämnen: Samhällsinitiativ, Mobilitet och Säkerhet.
I urval så belyses hur digitala spår kan användas för att se avtryck efter oegentligheter, lyfter databrott som innebär att digitala tjänster manipuleras, presenterar en inblick i Sundsvalls kommuns satsning på att utveckla digitala samarbetsrum på öppen källkod samt Bolagsverkets initiativ med direktsänd myndighetsinformation.
Detaljerna kring Dataföreningens delkonferensprogram kan du läsa om här
FAKTA: SUNDSVALL 42, 13-15 oktober 2015 i Sundsvall.
Text Anna Sidén
Artikeln är från Dataföreningens sida i Computer Sweden, se artikeln som pdf.