DIG Antifragile process |
DIG Antifragile process
Hur skulle det kännas att dramatiskt kunna reducera risk? Vill du bygga en förändringstålig verksamhet som kan hantera extremt hög komplexitet? Vill du säkra upp att verksamheten utvecklar robusta system?
Den värld vi lever i idag brukar sammanfattas med förkortningen VUCA (volatility, uncertainty, complexity, ambiguity). Det är en värld som kräver nya angreppssätt för att bygga stabila verksamheter, arkitekturer och system. Antifragile har vuxit fram som ett svar på de nya kraven.
Baserat på Nassim Talebs teori för förändringståliga system har Barry O'Reilly skapat processen Antifragile System Design. Med Antifragile System Design blir det möjligt för de flesta organisationer att bättre hantera en hög komplexitet. Processen gör det också möjligt att förena agila förhållningssätt med ett strukturerat arkitekturarbete.
Vill du införa Antifragile System Design i din organisation? Ett sådant införande kan ses som ett innovationsprojekt. Den här innovationsgruppen erbjuder en möjlighet att göra den resan tillsammans med ett antal branschkollegor. Det finns ett stort värde i att gemensamt möta samma utmaningar.
Mål
Steg för steg tar dig nätverket till en etablerad och fungerande process för Antifragile System Design i din organisation.
Innovationsgruppen riktar sig till
IT-arkitekter, verksamhetsarkitekter, CIO:er verksamhetsledare, projektledare, product owners med flera, med mandat att införa och leda utvecklingsprocesser. Rekommenderade antagningskrav är att du har genomgått någon av utbildningarna i Antifragile System Design eller workshopen om Antifragile på ITARC 2018.
Program
Steg 1: Introduktion till processen för Antifragile System Design
- Hur beskriver man komplexitet?
- Hur genomföra en VUCA-analyser (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) kontinuerligt?
- Processen för Antifragile System Design
Steg 2: Kontinuerlig System Decomposition
- Genomgång av Flow First Design
- Hur en process för Antifragile Systems Design fungerar i en organisation
Steg 3: Testning av en arkitektur
- Feleffektsanalys, VUCA och feedback loops
- Strategier för införande av processen
Steg 4: Implementation av processen
- Uppföljning, mätning
Mer om Antifragile System Design
- Utbildningar på Dataföreningen Kompetens
Antifragile Architecture – Microsoft Azure
Antifragile Architecture – Amazon (AWS) - Artikel i Cutter Business Technology Journal av Barry O'Reilly och Gar Mac Críosta:
No More Snake Oil: Architecting Agility in a Complex Environment - Artikel i Cutter Business Technology Journal av Barry O'Reilly:
The Age of Complexity - Intervju med Barry O'Reilly på .NET Rocks!
Nätverksledare
Innovationsgruppen leds av Barry O'Reilly från Black Tulip Technology. Barry har tidigare varit chefsarkitekt på Microsoft och Idesign, samt IOT TAP Lead for Western Europe och Worldwide Lead för Microsofts Solution Architecture Community. Han har också varit CTO för en startup och grundat Azure User Group i Sverige. Barry har utvecklat processen Antifragile Systems Design.
Medlemskap DIG Antifragile
Här kan du anmäla dig till DIG Antifragile process. Nätverksledaren återkommer med en bekräftelse.
Träffar: 4 halvdagar per program
Plats: F7, Fleminggatan 7, Stockholm
Avgift med DF Plus: 15 350 kr exkl moms
Avgift utan DF Plus: 16 850 kr exkl moms
Avgiften är per program. Ett DF Plus kompetenspaket har du som medlem i Dataföreningen.
DIG – DIGITALA INNOVATIONSGRUPPER
En digital innovationsgrupp (DIG) är ett premiumnätverk inom Dataföreningen som fokuserar på tillämpningen av värdeskapande digitalisering.
Innovationer i det här sammanhanget är nya sätt att skapa värde
Utgångspunkten är en utmaning i din verksamhet. Innehållet är målinriktat mot ett nytt uppnått värde som möter utmaningen – en resa tillsammans med kollegor från andra organisationer eller branscher med motsvarande utmaningar. Det kan vara att tillämpa, lansera, utveckla, införa, förändra – där du har stor nytta av att dela erfarenheter med andra i samma situation. Genom att dela erfarenheter om framsteg och motgångar utmed resan utvecklas förmågorna inom hela gruppen.
Innovationsgrupperna har antagningsprövning. För dig som deltar behöver det vara på riktigt, i en verklig utmaning. Du behöver ha ett skarpt åtagande och mandatet att kunna påverka hur det fullföljs. Då kan du på bästa sätt bidra till utbytet.
En innovationsgrupp möts i en serie målinriktade program om fyra möten vardera. Mötena hålls på eftermiddagar under 4-5 timmar. Varje möte har ett tema som är ett steg på vägen mot målet. Mellan mötena arbetar du med steget internt hemma i din organisation. Nya deltagare kan tillkomma under perioden om nätverksledaren bedömer att de kan bli uppdaterade.
I sådana här sammanhang uppkommer frågan om konfidentialitet. Självklart går det inte att dela affärshemligheter, men många erfarenheter kring utveckling och tillämpning av innovativ teknik kan delas utan att röja hemligheter.
Du anmäler dig till en innovationsgrupp via länken i programbeskrivningen. Medlemskapet godkänns sedan av nätverksledaren. Ibland krävs kompletterande information, vilket i så fall framgår i beskrivningen.
DIG Antifragile process |