Välkommen till IT-arkitekturnätverkets första träff 2016 med temat NLP
Allt vi gör inom IT kräver att vi kommunicerar. Vi samlar fakta, frågar om krav, har seminarier, informerar, följer upp, har möten, påverkar mm. En effektiv kommunikation bidrar i hög grad till ett bra resultat och nöjda kollegor och mottagare.
En stor del av vår tid använder vi till att hantera brister i kommunikationen, antingen med externa eller interna intressenter. Frustration och irritationen över att inte bli förstådd eller att inte förstå kan leda till bristande förtroende och minskad effektivitet även om vi är produktiva.
Hur gör man för att påverka? Hur gör man för att förstå? Hur gör man för att prestera bättre?
Genom träning och förståelse med NLP-modeller och metoder kan den egna kommunikationsförmågan utvecklas avsevärt. Det är dessutom enkelt att börja och du blir bättre ju fler steg du tar.
Vi går igenom några mönster som handlar om vår motivation och hur vi reagerar på förändringar. Vi blandar teori med praktiska övningar. Var också beredd på en del diskussioner och någon övning tillsammans med några av de övriga deltagarna.
Datum: 2016-02-11
Tid: 17:30-20:00 (Vi börjar med registrering, mingel och smörgås från kl. 17:30. Mötet håller på mellan kl. 18-20.
Plats: F7, Fleminggatan 7
Om föreläsarna
Pär Johansson, NLP Trainer, INLPTA, och har arbetat och använt NLP inom IT sedan 80-talet. Pär har i huvudsak arbetat som program/projktledare och linjechef i hela sitt 40 åriga yrkesliv.
NLP har varit en stark bidragande orsak till de positiva resultat som åstadkommits under åren. Coaching, grupp- och invidutveckling har varit stor del av Pärs uppdrag.
Martin Florestedt, NLP Trainer, INLPTA, och har arbetat och använt NLP inom IT i över 20 år. Martin är en ledare med ett stort intresse för mänsklig kommunikation.
Under de 30 år som han har arbetat i IT-branschen har han i huvudsak arbetat i utvecklingsprojekt/program och som chef för IT-organisationer.
Välkommen!
OM NÄTVERKET
IT-arkitekturnätverket
Nätverksledare
Nätverksledare är Christer Berg och Helena Carlsson, Dataföreningen Kompetens. I nätverksredaktionen ingår Lars Wiktorin, IT Nova; Daniel Akenine, Iasa Sweden och Mats Gustafsson, Waymark.
Syfte
Syftet med nätverket är att omvärldsbevaka inom IT-arkitekturområdet avseende standarder, ramverk, modeller, metoder, mönster och praktikfall. I programmet för nätverket ingår en strukturerad plan för omvärldsbevakning och scenarioanalys som löper årsvis.
IT-arkitekturnätverket är öppet för alla som är intresserade av IT-arkitektur.